Visie

Generatiemix “Liefde voor de Stad”

Met Liefde voor de stad Eindhoven organiseren wij ontmoetingen tussen mensen die een ding gemeenschappelijk hebben en dat is de liefde voor de stad.
Omdat de geschiedenis bewijst dat onze stad allang niet meer uit alleen de Gemeente Eindhoven bestaat kijken wij hier naar de stadsregio.
Een evenwichtige doorsnede van generaties zorgen voor verbinding met hun verhalen. Jonge mensen die voorop gaan in de stad die de stad ” bekleden” tot diegenen die het stokje misschien al lang geleden hebben overgedragen maar die nog steeds wel betrokken zijn bij de stad.
Zij maken kennis met elkaar.  Maar juist ook de mensen die tussen deze twee generaties in zitten geven een belangrijke bijdrage. 20tigers 30tigrs 40tigers en 60 plus.
Oprechte aandacht voor (vreemden) elkaar kennis maken met elkaar en de verhalen die ons verbinden.
Nieuwe verbindingen zullen tot stand gebracht worden doordat de denkbeeldige  scheidslijnen tussen de diverse generaties zullen worden doorbroken.
Niet alleen een goede mengeling dus van de generaties maar ook van mannen en vrouwen en van bestaande interesse en verschillende vertegenwoordigers.
Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje onder het motto waar komt de stad vandaan en waar gaat zij naar toe (zonder verleden geen heden).
Met kennis van de geschiedenis van onze stad gewapend de toekomst in.